Nutteloze Weetjes
Blijf op de hoogte en volg Maureen
15 September 2013 | Australië, Sydney
- “Harbour Bridge” vergt ieder jaar veel onderhoud, o.a. schilderwerk. Een laagje verf kost 30.000 liter.
- Paul Hogan, beter bekend als “Crocodile Dundee” (een film uit 1986) heeft de brug geschilderd. Niet op canvas maar echt met de kwast op de brug.
- Russel Crow woont in “Woolloomooloo”, helemaal niet verkeerd om daar te wonen.
- Amsterdam heeft zijn “duiven op de dam”;
- Sydney heeft zijn “meeuwen op de promenade van Circular Quay”.
- Op de promenade zat een man te zingen, zichzelf begeleidend op de gitaar en mondharmonica. Heel vaak zei “thank you very much” als er weer een muntstuk in zijn mand viel.
Zie het volgende voor je: alle meeuwen en mensen weg, ergens in “the middle of nowhere”, kabbelend beekje, kampvuurtje en hij zingen. Zucht.
- De Aussie bijzonder beleefd, netjes, aardig en behulpvaardig is.
- Hij 3 afvalbakken heeft om zijn huisvuil te scheiden.
- Hun brievenbus zo klein is dat een beetje zaterdagkrant er niet inpast.
- Het gevolg is dat “Junkmail” bovenop de brievenbus komt en ook andere post de bus niet in kan en in de tuin belandt.
- Dit alles onder andere in de gemeente tuin belandt en niet wordt opgeruimd.
- De huisbewoners de gemeentetuin moeten schoonhouden van vuil en gras.
- De standaard uitrusting van een Aussie bestaat uit: zonnehoed, zonnebril, rugtas, flesje water en een mobieltje.
- In de krant van eind augustus het volgende stond: de warmste en droogste winter sinds de laatste 150 jaar, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden.
- Een glijbaan, een bank of stoeltje van ijzer en dat allemaal in een zomer met 40 graden????
- De kinderen uit groep 3 niet alleen in uniform lopen maar ook al een rugtas dragen. Je ziet dan alleen 2 armen, 2 benen en een plukje haar of hoed voorbij gaan.
- Een broodje met hollandse kaas of hagelslag hier toch anders smaakt dan in Nederland.
- Ze hier ontzettend veel vis en pasta eten.
- Gelukkig zijn er, behalve de McDonalds en Subways, ook andere eetgelegenheden.
- Het zand op de aardappel laten zitten om deze te beschermen.
- Wij ontzettend blij mogen zijn met onze fietspaden en voetpaden, ze fietsen en rennen hier op de snelwegen!!!!
- Mochten er hier al voetpaden zijn dan moet je opletten, want ze zijn ongelijk of houden opeens zomaar op.
- Je iets moois / grappigs / leuks ziet, je net je camera hebt opgeborgen of je batterij leeg is.
- Hotels hier niet altijd hotels zijn. Vroeger wel maar tegenwoordig alleen een pub annex wedinrichting zijn. Hoewel ze nog wel steeds de naam “hotel” dragen.
- Winkels met aboriginalspullen vaak in handen zijn van een aziaat. Veel andere winkels ook.
- De benen beginnen te protesteren bij het “zien” van weer een heuvel danwel een trap.
- 10 weken vakantie, 10 weken zonnetje, met een gemiddelde temperatuur van 22 graden, met af en toe een bewolkte dag. Het is hier winter???
- Alleen op vakantie ook niet alles is.
- De tijd toch wel snel is gegaan.
- Woensdag 18 september zet ik weer voet in de Nederlandse klei, echte koffie en aardappeltjes met jus, broodje kaas, in een echt bed etc.etc.etc.
15 September 2013 - 13:40
Columba:
Hoi Maud,
Ja joh, aan alles komt een einde, zelfs aan je zo lang gewenste Australiereis. Wat hebben we genoten van al je schrijfsels!!
Woensdag weer in Nederland, dan komt het grote vertellen en verwerken van al je belevenissen. Heerlijk dat je ook samen met Maarten en met zijn gezin behoorlijk wat tijd hebt kunnen doorbrengen. (Was je daar op zijn verjaardag de 14e?)
Wij wensen je een voorspoedige thuisreis en als je bijgekomen bent van alle vermoeienissen, graag tot ziens.
Columba en Heddo -
15 September 2013 - 22:38
Marry:
Dus 18 september het einde van een onvergetelijke reis.
Have a nice flight! Welcome home! -
16 September 2013 - 19:25
Beb Rouwen:
Ik vind het erg leuke "Weetjes" of ze nou nuttig zijn of niet. Bedankt voor je ontzettend vrolijke en interessante reisverslag en een goede reis naar Nederland. -
17 September 2013 - 20:45
Ton Kooij:
welkom thuis,maar je ogen zijn geopend en je kunt juister oordelen de genoegens in de verschillende landen. He.he, wat wetenschappelijk,maar ,pas als je de wereld rondreist wordt je wijzer. Ik lees van mensen die 30 jaar achtereen naar dezelfde camping gaan. Hoe bestaat het!!